Bens Beerlovers Bar

Ben FlorenEnkele maanden geleden nam ik een van de belangrijkste beslissingen van mijn leven: ik besloot mijn handtekening te zetten voor de aankoop van een handelspand in Antwerpen en mijn droom te realiseren: mijn eigen Beerlovers Bar. Ik had me nog nooit zo zeker gevoeld. Alle puzzelstukjes vielen samen. Dit pand was het. Dit was de plek waar ik de komende jaren mensen zou ontvangen en meenemen in mijn verhaal.

Tien jaar geleden had ik dat nooit gedacht. Ik? Zelfstandige? Een bar openen met een focus op speciaalbieren? Ik dronk in die tijd enkel Hoegaarden en pils (ja, het kan verkeren!), en mijn interesse reikte niet verder dan de gebruikelijke cadeauverpakkingen van halve meters speciaalbieren. Meer zelfs: die bieren vingen toen vaak stof tot ze vervallen waren.

Tot zes jaar geleden. Een van mijn beste vrienden, Jeroen, vroeg me of ik geen zin had om de Zytholoogcursus bij PIVA te volgen. Dat leek me wel een leuk tijdverdrijf: bieren proeven en daar dan wat rond babbelen, dat kon ik wel af. En dus trokken we naar de les. Wat ik niet verwachtte, was dat ik gebeten ging worden door de biermicrobe. Een microbe die me goed te pakken kreeg, want binnen de kortste keren liep mijn mond er van over en begon ik me te verdiepen in alles wat met bier te maken had.

Jeroen, ikzelf en Freek besloten niet lang daarna samen de Beerlovers op te richten. Drie maten die – elk vanuit hun eigen stijl en invalshoek – mensen proberen te enthousiasmeren om de betere speciaalbieren uit binnen- en buitenland te proeven. We hadden een visie, we hadden een missie, en bovenal: we hadden de beste hobby ter wereld gevonden! Ik reisde de afgelopen jaren het land, Europa en zelfs de Verenigde Staten af op zoek naar nieuwe bieren en brouwerijen, kwam in contact met de meest kleurrijke figuren in bierland, en merkte dat ik niet alleen ben in mijn passie voor bier. Gelukkig!

Toen ik vorig jaar aan mijn vrienden vertelde dat ik er van droomde om mijn eigen bar te openen, werd het voor mij duidelijk: niet twijfelen, gewoon doen. Ik weet alvast wie er op de krukken voor mij zullen zitten en me dubbel en dik zullen steunen, en dat doet me veel deugd. En nu het bijna zo ver is, zijn de rijen met krukken al ferm aangegroeid met mensen die niet kunnen wachten tot ik de deuren van mijn bar aan het De Coninckplein in Antwerpen zal openen. Wanneer precies, dat zal de komende weken duidelijk worden, als ik mijn planning van verbouwingswerken scherper heb kunnen stellen. Maar laat één ding duidelijk zijn: iedereen is welkom op de opening! Geloof me vrij: ik trappel van ongeduld om jullie te mogen bedienen!

Beerlover Ben

 

 

12 thoughts on “Bens Beerlovers Bar”

  1. Hey Ben; leuk dat je die stap hebt gezet , hopelijk word het een succesverhaal en we springen zeker eens binnen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *