Olala! Antwerpen is Blonde Stoot en Stout Mokke rijker!

Bieren Cabardouche brengt twee nieuwe bieren uit in nieuwe pop-upshop Olala in Berchem

Het gaat snel bij onze vrienden van de Antwerpse huisbrouwerij Bieren Cabardouche. Eind vorig jaar lanceerde Cabardouche haar eerste bier, Escort Deluxe. Nog geen half jaar later brengt ze twee nieuwe bieren uit: Blonde Stoot en Stout Mokke. Ze zullen voor het eerst te proeven zijn in hun nieuwe pop-upshop Olala in de Statiestraat in Berchem.

 

BANNER SF bar ˆ bire.inddBANNER SF bar ˆ bire.inddBlonde Stoot (5%) is een goudblond, licht bier vol smaak. “We wilden een bier creëren dat even licht is als een pintje, maar met veel meer smaak. Dat deden we bijvoorbeeld door haver te gebruiken in ons beslag en door onder andere met de heel aromatische citra-hop te werken bij de lagering, de zogenaamde dryphopping”, vertelt Elise Vandoninck van Bieren Cabardouche.

Haar zusje Stout Mokke is het andere uiterste: een intens zwart bier van 9% alcoholvolume, met een satijnen en romige schuimkraag, veel koffie en een zweem van chocolade. “Ook hier zorgt het gebruik van haver voor een specifieke toets: het stevige bier krijgt er een zijden mondgevoel van, wat de intense smaken in balans brengt.”

 

 

Bieren Cabardouche liet beide bieren proeven aan de Beerlovers en vroegen hen wat ze er van vonden. “Blonde Stoot is een fruitig en fris blond bier, met lichtbittere afdronk. Je proeft toetsen van ananas, limoengras en citrus. Het doet denken aan het immer goedgezinde blondje waar iedereen vrolijk van wordt op een zomerse avond. Stout Mokke is daarentegen die mysterieuze griet van aan de toog, waar je veel te lang bij blijft plakken omdat ze zo anders is dan al de anderen. Met een rokerige mokkageur, een romige smaak met toetsen van bittere chocola en een lange nasmaak slaagt Cabardouche er in om een evenwichtige stout te maken.”

Pop-upshop Olala
De nieuwe bieren zijn vanaf 16 april 2 maanden te koop (en te proeven) in Cabardouches pop-upshop Olala, Statiestraat 126 in Berchem. Olala is de smakelijke samenwerking van Bieren Cabardouche, Bieren van Begeerte en Bitterzoet Chocolade.

Bij Olala is iedereen welkom om ambachtelijke bieren te proeven: de Blonde Stoot en Stout Mokke van Bieren Cabardouche en Kamil van Bieren van Begeerte. Daarnaast kunnen mensen er ook een tas koffie met een goed stuk chocola of echte chocomelk komen drinken. Isabelle van Bitterzoet selecteerde bijpassende chocola bij elk van de bieren. Alle producten zijn er ook te koop.

Verder staan er elke week verrassende tastings en workshops op het programma,  gegeven door vakspecialisten uit de bier- en chocoladewereld: bierproeverij, bier en kazen, pralines maken… Ook de Beerlovers zullen er een open tasting verzorgen. Meer info volgt!

bb282ef6-9bd3-4470-a9ba-39b9451498a0

Opening pop-upstore Olala en lancering Blonde Stoot en Stout Mokke

Wanneer: donderdag 16 april 2015 | 16u

Locatie:
Olala – bier en chocola –
Statiestraat 126
2600 Berchem

Alle infoCheck het Facebookevent

 

Praktische info
Olala – bier en chocola –
Statiestraat 126
2600 Berchem

Open van 16 april tot 13 juni, op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 10 uur

Alle info over het aanbod en de proeverijen op www.facebook.com/olalabierenchocola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *